U “Svislajon Takovo” počela montaža nove proizvodne linije

Bez autora
Jul 31 2012

U Prehrambenoj industriji “Svislajon Takovo” u Trebinju počela je montaža nove proizvodne linije, na kojoj će biti zaposleno 45 radnika. Zbog ulaska Hrvatske u EU i drugačijih carinskih propisa, pogon za proizvodnju biskvita iz fabrike u Sisku preseliće u Trebinje, a oprema je već stigla. Ukoliko sve bude teklo prema planu, prvi biskiviti iz pogona mogu se očekivati u septembru. Tri godine od osnivanja prehrambena industrija u Trebinju izrasla je u ozbiljnog proizvođača konditorskih proizvoda, koji je asortiman proizvoda, sa početnih desetak, proširio na 50 vrsta artikala. Obim proizvodnje konstatno je rastao i sada dostiže 800 tona mjesečno, a slatkiši iz Trebinja dospijavaju na tržišta zemalja Cefte, Eu, Amerike i Australije. Broj zaposlenih je sa 70, koliko ih bilo kada je fabrika otvorena, došao do 200 radnika. Politika zapošljavanja je da se shodno rastu proizvodnje, prekvalifikacijom, u prehrambenoj industriji angažuju radnici Industrije alata, čime se rasterećuje metalski dio proizvodnje koncerna “Svislajon”.

U “Svislajon Takovo” počela montaža nove proizvodne linijeU Prehrambenoj industriji “Svislajon Takovo” u Trebinju počela je montaža nove proizvodne linije, na kojoj će biti zaposleno 45 radnika, prenose agencije.

 Zbog ulaska Hrvatske u EU i drugačijih carinskih propisa, pogon za proizvodnju biskvita iz fabrike u Sisku preseliće u Trebinje, a oprema je već stigla.

- Ukoliko sve bude teklo prema planu, prve biskivite iz našeg pogona očekujemo u septembru - rekla je direktor trebinjske Prehrambene industije “Svislajon Takovo” Vesna Vujović.

Ona je istakla da je tri godine od osnivanja prehrambena industrija u Trebinju izrasla u ozbiljnog proizvođača konditorskih proizvoda, koji je asortiman proizvoda, sa početnih desetak, proširio na 50 vrsta artikala.

- Obim proizvodnje konstatno je rastao i sada dostiže 800 tona mjesečno, a slatkiši iz Trebinja dospijavaju na tržišta zemalja Cefte, Eu, Amerike i Australije. Broj zaposlenih je sa 70, koliko ih bilo kada je fabrika otvorena, došao do 200 radnika - navela je Vujovićeva.

Ona kaže da je politika zapošljavanja da se shodno rastu proizvodnje, prekvalifikacijom, u prehrambenoj industriji angažuju radnici Industrije alata, čime se rasterećuje metalski dio proizvodnje koncerna “Svislajon”.

- Većinski vlasnik Rodoljub Drašković pokazuje veliki interes za nove razvojne projekte, pa i ubuduće očekujemo investicije u prehrambenu industriju Trebinju - rekla je Vujovićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik